Žiaci môžu v Podtatranskom múzeu vidieť interaktívnu výstavu o energii

11.04.2012 Poprad

Poprad 11. apríla (TASR) - Žiaci základných a stredných škôl si môžu do 19. mája pozrieť v Podtatranskom múzeu v Poprade interaktívnu výstavu Energia 3. tisícročia, ktorú inicioval EkoFond, neinvestičný fond. "Interaktívna výstava umožní žiakom pochopiť dôležitosť a nevyhnutnosť úspor energie," vysvetlila Lucia Lackovičová z centra environmentálnej a etickej výchovy Živica.
Sústredením sa na tematiku z holistického pohľadu žiaci podľa nej nielen pochopia širšie súvislosti, ale prakticky budú schopní aplikovať nadobudnuté teoretické poznatky o úspore energie a nových technológiách do svojho každodenného života. "Prostredníctvom pútavých exponátov, početných aktivít a pokusov, budú žiaci motivovaní k prebudeniu záujmu o prírodné vedy," konštatovala Lackovičová.
Cieľom výstavy je tiež, aby si chlapci a dievčatá uvedomili, že možnosť ako šetriť energiu a ako zmenšiť svoju ekologickú stopu, je v rukách každého jednotlivca. "Žiaci majú preto šancu svojím konaním ovplyvniť ďalšie smerovanie tejto spoločnosti," zdôraznila Lackovičová. Výstavou sprevádza žiakov vyškolený lektor. Učitelia bezplatne dostanú aj bulletin s popismi jednotlivých exponátov, cvičení a pokusov, vrátane odkazov na informácie na multimediálnej platforme EkoFondu. "Tam majú prístup ku kvalitným vzdelávacím materiálom, videám, pokusom a e-learningu," doplnila Lackovičová.
Veľký záujem o výstavu podľa nej najlepšie dokumentuje fakt, že v rámci podtatranského turné sa doteraz realizovalo 191 programov pre 3916 mladých ľudí. Na výstavu sa školy môžu zaregistrovať na internetovej stránke EkoFondu. Výstavu realizuje EkoFond, n.f., v spolupráci so Živicou. Podtatranské turné výstavy v mestách Námestovo, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Spišská Nová Ves koordinuje Občianske združenie Tatry.
 

Vyberte región